Infrarood hoe werkt het?

Infrarood verwarming hoe werkt dat eigenlijk? De werking van infrarood verwarming is te vergelijken met de straling van de zon. Het verschil in warmte, tussen wanneer de warmtestralen je lichaam raken en wanneer zij geblokkeerd worden door bijvoorbeeld een wolk is direct te voelen. Zonnestralen verwarmen niet de lucht, maar de objecten waarop ze stralen. Daarom is de zon de efficiëntste vorm van verwarming. Net zoals de zon zijn de stralen van een infrarood verwarmingsproduct infrarode stralen.

Maar wat betekent infrarood? “infra” komt uit het Latijn en betekent “onder”. Infrarood betekent dus “onder het rood”. Hiermee geeft men aan dat infraroodstraling voor het menselijk oog niet zichtbaar is.

Infrarood werkt met elektromagnetische energie. Het maakt onderdeel uit van het elektromagnetisch spectrum. Binnen dit spectrum valt infrarood tussen microgolven en lichtstralen in. De golflengte van infrarood verwarming ligt boven die van lichtstralen. Omdat infrarood verwarming geen lucht opwarmt is de werking energiezuinig.

Door |2019-01-23T12:41:11+00:00december 18th, 2018|Geen categorie|